Politikalarımız

Hesapların izlenmesini zorlaştırmak amacıyla hesap adları ve numaraları sıkça değiştirilerek üyelere e-mail yoluyla bilgi veriliyor. KKTC’de faaliyet gösteren şirketler, Türk bankalarının KKTC şubelerinde hesap açarak bu hesapları kullanıyor. Bazı pin up casino firmaları, yurtdışındaki yabancı bankalara ait hesapları da kullanıyor. İnternet üzerinden ödeme kanallarında ise Neteller, Moneybookers, Click2Pay şirketler aracılık ediyor. Bu servis sağlayıcı kurumlarla hesap açmakla, bir tür online cüzdan sahibi olunuyor.

Her iki şekilde de vergilendirilen mükelleflerin mal teslimi ve hizmet ifaları KDV’ye tabi olacaktır. Mevcut ulusal ve uluslararası vergileme ilke ve kurallarının belirlenmesi aşamasında elektronik ticaret olgusu doğal olarak dikkate alınmamıştır. Ancak gelinen noktada internet, ticaret de dahil olmak üzere bir çok alanda geleneksel yapı ve yöntemlere önemli bir alternatif oluşturmaktadır. OECD bünyesinde iş yeri kavramının elektronik ticaret çerçevesinde yapılan faaliyetlerin vergilendirilmesine nasıl uygulanacağı konusundaki çalışmalar iki grupta toplanmaktadır. Bu  boyutuyla konu daha da ayrıntılı olarak tartışma kapsamına alınmamıştır. Maddesinde sayılan kurumlar tarafından elde edildiğinde, ticari kazanç olarak Kurumlar Vergisine; GVK’nın 37’nci maddesine göre, gerçek kişiler tarafından elde edilen her türlü ticari ve sınai faaliyetlerden doğan kazançlar yine ticari kazanç olarak Gelir Vergisine tabidir. Bu bağlamda önem arz eden ilk husus, mükellefiyet kavramının irdelenmesinde ortaya çıkmaktadır. Kişiler veya şirketler adına açılmış hesaplara banka havalesi ya da EFT kabul ediliyor.

Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişilerdir. PersonelBilgi güvenliğinin sagˆlanması ve sistemin sürdürülebilirligği çalışanların katkı ve desteği ile mümkündür. Bu amaçla tüm çalışanlarımız bilgi güvenliği tehditleri hakkında bilgilendirilir ve gerekli farkındalık eğitimleri verilir. Çevre hukuku dersi, çevre kavramı ve çevre hukukunun insan hakları çerçevesinde şekillenmiş temel ilkeleri ile evrensel etki değerlendirmesi ve çevreyi kirleten sorumluluk türleri konularında ulusal ve uluslararası teori ve pratiği hakkında hukuki bilinç oluşturan bir derstir. Ticaret Hukuku II dersinde, birinci dönem kıymetli evrakın tanımı, kıymetli evrakta borçlunun durumu, ve kıymetli evrakın devri, kıymetli evrak teorileri, kıymetli evrakın ziyaı ve iptali, kıymetli evrak nevileri, emre yazılı senetler ve özellikleri, poliçe, bono ve çek incelenecektir. İkinci dönem ise sigorta hukukunun temel kavramları, sigorta hukukuna hâkim olan teoriler, sigorta sözleşmesi ve kuruluşu, sigorta türleri, tazminat sigortaları, tazminat sigortalarının ana kavramlarına ilişkin meseleler, mesuliyet (sorumluluk) sigortaları, can sigortaları, hayat sigortası, kaza sigortaları incelenecektir. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun kapsamında tüketici işlemlerinde tüketicinin korunması ve aydınlatılması, ayıplı mal, sözleşmedeki haksız  şartlar, taksitle satış, kampanyalı satışlar, kapıdan satışlar, mesafeli sözleşmeler, tüketici kredisi, kredi kartları, garanti belgesi konularının ayrıntılı olarak işlenmesi.

Her ne kadar bu hususla ilgili olarak açık hüküm bulunmamaktaysa da, Yargıtay’ın yakın tarihli kararları uyarınca, tarafların TürkPatent nezdinde yürüyen idari süreç kapsamında sundukları deliller ile hukuki süreçte de bağlı olacağı öngörülmektedir. Maddesine göre, taraflardan her biri devam eden hukuki süreçler boyunca veya bu süreçlerin başlamasından önce Mahkeme’ye ihtiyati tedbir talebiyle başvurabilirler. İhtiyati tedbir talepleri, herhangi bir gecikmenin telafisi imkânsız ve büyük zararlara yol açması ihtimalinin bulunduğu hallerde kabul edilir. Eğer patent sahibi kişi Fikri ve Sınaî Haklar Mahkemesine delillerin tespiti için başvurursa, uygulanma bakımından Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na nazaran önceliği olan SMK hükümleri uygulama alanı bulacaktır. Bir ihtiyati tedbir talebinin başarısı tamamen delillerin niteliğine bağlıdır. Ödüllü çekilişler açısından bakıldığında ise, düzenleyenin Türkiye’de tüzel kişiliğe sahip olması gibi bir yasal zorunluluk olmamakla birlikte uygulamada MPİ bu çekilişle ilgili Türkiye’de başvurulabilecek bir oluşumun varlığını aramaktadır ve genellikle yabancı düzenleyiciler, MPİ’ye başvuru prosedürünün daha kolay yerine getirilebilmesi için yerel bir acenta veya başka bir iş ortağı ile birlikte çalışmaktadırlar. Böyle bir durum söz konusu olduğunda, yerel acenta veya iş ortağı düzenleyenin yetkili temsilcileri olarak hareket etmeye yetkilidirler ve yine uygulamada genellikle imza sirküleri veya düzenleyenin imza beyannamesi yoluyla alınmış bir temsil yetkisi MPİ tarafından başvuru için aranır.

  • Yabancılar Hukuku, Türkiye’de bulunan yabancıların hukukî durumu (hak ve yükümlülüklerini) konu edinir.
  • Öğrenciye, ikinci dönem okutulacak Türk Anayasa Hukuku dersinden önce  Anayasa Hukuku ile ilgili herhangi bir ülkeye bağlı olmaksızın genel bilgileri vermek, Devlet, devletin organları, türleri, kurucu iktidar, demokrasi, hükümet sistemleri, seçim sistemleri, siyasi partiler ve kanunların Anayasaya uygunluğu konularında genel olarak Batı Demokrasilerindeki uygulamaları aktarmaktır.
  • Odadan en son çıkan kişi kapıyı kilitlemeli veya kilitlenmesini sağlamalıdır.

Roma Hukuku’nun dönemleri, yargılama sistemi, şahsın hukuku, borçlar hukuku, eşya hukuku konularını kapsayan bir müfredat takip edilecektir. Bu derste incelenecek olan mikroekonomi başlıkları şunlardır; Piyasa ekonomisi, arz ve talep, tüketici teorisi, firmalar teorisi, tam rekabet. Bu derste incelenecek makroekonomi başlıkları şunlardır; ulusal gelir, işsizlik, enflasyon ve ekonomik büyüme. Banka Hukuku dersi, bankacılık mevzuatı çerçevesinde bankaların kuruluşu ve faaliyet geçmesi, bankacılık faaliyetleri, kredi işlemleri, mevduat işlemleri, bankalarda denetim ve güvenlik hususlarını kapsar. Ölüm, tanımı, tespiti, belirtileri, yaralar, asfiksili ölümler, gebelik, doğum, düşük, cinsel saldırılar, seri katiller.

Reklam aracılığıyla üreticiler, kendi ürünleri hakkında tüketicileri bilgilendirmektedirler. Böylece tüketiciler belirli bir ürünü diğerlerinden ayırt eden özelliklerden haberdar edilerek doğru tercih yapmaları sağlanır. O halde piyasa sisteminin işlemesini sağlayan bir kurum olarak reklamın sağladığı bilgi akışı olmadan tüketicinin tercih hakkı etkili kılınamaz. Bu amaçla reklamların, tüketicinin ürünle ilgili beklentileri bakımından doğru, tam, yanıltıcı olmayan bilgi içermesi ve onu doğru yönlendirmesi gereklidir. İşte reklam hukuku, bu amacı gerçekleştirmeye yönelik hukuk kurallarını ihtiva etmektedir. Reklamın tanımı, unsurları, işlevleri, çeşitleri, hukuki niteliği, aldatıcı reklamlar, karşılaştırmalı reklamlar, örtülü reklam, telkin edici reklam, bilinçaltı reklam, saldırgan reklam, Türk hukukunda reklamların denetimi (öz denetim, idari denetim, haksız rekabet hükümlerine göre denetim), reklam hukuku dersinin temel konularını teşkil etmektedir. Uluslararası Hukuk Sisteminin ilke, kural ve kurumlarının, tarihi gelişim ışığında ve Türkiye’nin dış politika sorunları çerçevesinde tanıtılması ve incelenmesidir. Bu şirketlerin, Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununca düzenlenen askeri yasak bölgeler, güvenlik bölgeleri ve stratejik bölgelerdeki taşınmaz edinimleri, Genel Kurmay Başkanlığının, ya da yetkilendireceği komutanlıkların, özel güvenlik bölgelerindeki taşınmaz edinimleri ise, taşınmazın bulunduğu yerdeki valiliğin iznine tabidir.